top of page
BERÄTTELSER
Fittbil

Hon är 16 år och hennes blick skär in i min. ”Du fattar ingenting”, skriker hon. Jag har mött flickan på Maria Ungdom för att ta med henne hem. ”Jag är ingen jävla knarkare… mina kompisar är bra, du fattar ju ingenting – du är ju helt jävla dum i huvudet! Jag tänker inte sätta mig i din jävla fittbil!”

                                    Läs mer

Gummistövlar
Jag orkar inte mer

Piskande regn på den mörka motorvägen, genom högtalarsystemet är bilen och jag uppfylld av den gråtande flickans röst. ”jag vill inte längre…jag orkar inte…jag vill dö”. 

Hon är 11 år. Inlåst med en kniv i sitt nya familjehems badrum - ringer hon till mig. Hon är övergiven och fullkomligt utan hopp.

                                      Läs mer

Barn i våra rättsalar

Rättssalar är ofta mindre och mycket tråkigare en man föreställer sig. Ali är 16 år och det är redan tredje gången han sitter i ett av dessa rum och är föremål för rättegång. Han sitter ihopsjunken, huvan neddragen som att han vill försvinna in i den. Han blir ombedd att visa sitt ansikte 

                                      Läs mer

Barnträdgårdsskötsel
Familjen Oliv finns på riktigt

Familjen Oliv finns på riktigt, även om man inte alltid kan tro på att alla våra berättelser om dom är sanna. Det var overklig upplevelse första gången vi möttes. 

                                      Läs mer

Våra berättelser är verkliga människor och händelser sammansatta till en och samma historia. 

portrait-3353699_1920.jpg
bottom of page