top of page
Image by Joanne Gerber

Våra tillgängliga jour- och familjehem    

Familj i Tierp
Ett engagerat par utan hemmavarande barn. Paret lever i stort och renoverat hus på landet med hästar, hundar, katter och några höns. Båda föräldrar arbetar som skyddsvakter med sökhund på Forsmark. Paret är aktiva, kreativa och familjebundna. Paret önskar ta emot en långsiktig placering.

 

Familj i Uppsala                

Småbarn / syskonpar

En varm, stabil akademisk familj bestående av ett sammansvetsat par utan biologiska barn. Mannen, tidigare präst, arbetar som lärare med autistiska barn och kvinnan är bibliotekarie. Paret bor i ett mindre radhussamhälle i centrala Uppsala. Paret är humanitärt engagerade. Familjen har hund.

 

Familj i Jönåker
Erfaren, klok och varm familj med hög struktur och barnfokus. Familjen bor i en villa central i Jönåker med närhet till skola, kommunikationer och butiker. Vårdcentral och sjukhus finns i Nyköping ca 1 mil från bostaden. Familjen har vuxna utflugna barn, familjen har hund. En hemmavarande vuxen.

 

Familj i Vallentuna
En familj med lång yrkeserfarenhet av stötta barn genom rädda barnen, migrationsverket, godmanskap och familjehem. Paret består av ett äldre par med en aktiv livsstil. Familjen har hund.

 

Familj i Vallentuna / Brottby
Ensamstående kvinna med stor kunskap om lågaffektivt bemötande och trauma- och anknytningsproblematik. Kvinnan har möjlighet att anpassa sina arbetstider. Kvinnan är änka, hennes biologiska barn är vuxna och utflugna men är mycket närvarande i kvinnas liv inklusive placeringarnas liv. Familjen har katter.

 

Familj i Enköping / Stad

Familjen består av en ensamstående kvinna som brinner för att hjälpa unga flickor med psykosocial-problematik. Kvinnan har över 20 års erfarenhet av familjehemsvård. Familjen har hund och det finns en hemmavarande vuxen.

 

Familj i Järna

Familj som inriktar sig på att ta emot barn och unga med hederproblematik. Familjen brinner för integrationsfrågor och att stötta utsatta flickor att hitta sig själv och sitt sammanhang. Familjen tar även emot mamma med barn placeringar. Familjen bor på en gård, det finns katter, hundar och lamor.

 

Familj Uppsala/Björklinge

Engagerad och trygg familj med egen god erfarenhet av att vara barn i familjehem samt utbildning inom beteendevetenskap och socialpedagogik. Familjen önskar långsiktiga placeringar, gärna uppväxt. Parets önskan och fokus för barnen är inkludering; att barnen ska känna att det har en familj/viktiga vuxna omkring sig. Familjen bor i ett stort parhus i en bullerby-aktig del av Uppsala, nära skola, kommunikationer och centrum. Mamman är hemmavarande. Familjen har tre egna biologiska barn.

 

Familj i Norrtälje / Rimbo

En ung och långsiktig familj med erfaret av jour- och familjehemsvård. Familjen har två hemmavarande barn (6 och 8 år). Familjen är idag avlastningsfamilj åt en autistisk flicka med stora svårigheter. Familjen bor i ett nybyggt (2010) hus i en lantlig miljö. Familjen har katter och häst i ett stall

några km bort. Familjen är tillgänglig och har möjlighet att anpassa sig efter ett placerat barns behov.

 

Familj i Knivsta / Jansberg

En yngre, erfaren familj, med egna hemmaboende barn, som bor idylliskt ute på landet. Familjen har under åren tagit emot barn med varierande problematik. Deras lågaffektiva bemötande, engagemang och erfarenhet skapar trygga och stabila placeringar. I familjen finns alltid en hemmavarande vuxen. Familjen har hund.

 

Familj i Västerås
En ung sammansvetsad familj utan biologiska barn. Familjen har tagit emot mindre barn omhändertagna enligt LVU och SOL, barn med utvecklingsstörning och funktionshinder samt ungdomar. Paret har ett varm och strukturerat sätt att förhålla sig till sitt uppdrag som jour- och familjehem. Mannen studerar till socialpedagog med KBT inriktning, kvinnan arbetar med kost/måltider inom landstinget. Kvinnan har möjlighet att vara hemmavarande på heltid. Paret bor i en stor villa nära centrum och kommunikationer.

 

Familj i Eskilstuna

Varm och erfaren familj med en biologisk son på 7år. Familjen har varit jour- och familjehem i flera år, deras varma och engagerade förhållningsätt har hjälpt och stöttat många barn och unga under åren. Familjehemspappan, Calle, är uppvuxen i Sverige men är ursprungligen ifrån Afghanistan likaså hans fru Suraya. Familjen bor en stor villa nära centrum och kommunikationer. Paret har god erfarenhet av att stötta och entusiasmera barn och unga i sin utveckling med skola, biologiskfamilj och fritid. Familjen lever ett socialt och assimilerat liv, de firar svenska traditioner likväl som afganska.

 

Familj i Vallentuna

En varm, ärlig och orädd familj med erfarenhet. Familjen har erfarenhet av ta emot barn och ungdomar med varierande problematik. Mannen har tidigare arbetat på behandlingshem för unga. Paret har 2 gemensamma barn, båda flickor 12 och 14 år. Familjen bor lantligt med ytterligare fastigheter på gården, möjlighet till stöd/ bredvid-boende finns. Det är gångavstånd till kommunikationer så som buss till Vallentuna (10 min) samt direkt anslutning till Stockholm, Österåker och Norrtälje. Familjen är mycket engagerad i djurliv, de har djur på sin gård och är verksamma inom djurhållning och zoo-handel.

 

Familj i Knivsta/Jansberg 2

En mycket erfaren, resursstark och varm familj med vuxna utflugna barn. Familjen bor i ett stort nybyggt hus ute på landet i Knivsta, buss kommunikation finns. Familjen har ett stort nätverk. Båda föräldrarna är

hemmavarande då mannen valt att pensionera sig och engagera sig i hobbyprojekt. Familjen har under

många år framgångsrikt tagit emot barn med varierande problematik, kön och etnicitet.

Familj I Stockholm / Älvsjö
En yngre flerspråkig familj med två biologiska barn (6 och 8år). Mamman är från Småland och arbetar som farmaceut. Pappan är från Mauritius, polis utbildad i hemlandet och arbetar inom kriminalvården idag. Familjen bor i stor villa i ett lugnt bostadsområde, med gångavstånd till kommunikationer, samt nära skola och centrum. Paret har erfarenhet av längre jour- placeringar. Paret ser gärna en längre/uppväxt placering.

Familj i Huddinge / Stuvsta
En trygg och väl integrerad familj ifrån Afghanistan som med mycket omtanke, struktur och kärlek tagit hand om ett antal placerade barn/unga. Familjen, som består av föräldrar och två tonårsbarn, bor i ett stort hus nära Huddinge centrum. Båda föräldrarna arbetar men har möjlighet att anpassa sina tider. Paret tar gärna emot tonårspojkar och/eller ett litet barn. Paret talar dari, farsi, engelska och svenska

Familj i Örebro
Familj med stor erfarenhet av autism, spädbarn och beteendeproblematik. En varm och kompetent familj med två hemvarande vuxna. Familjen har två familjehemsplacerade barn, en flicka 14år placerad sedan spädbarnsåldern och en pojke 1,5år placerad sedan bb. Familjens biologiska döttrar är vuxna och utflugna. Familjen bor i centrala Örebro i en etagevåning med gott om utrymme. Familjen har inga djur.                                                                    

Familj i Gävle                                                                                               Missbruk- kriminalitet
Behandlingsfamilj för pojkar 16+ med kriminell- missbruks- eller gängproblematik. Familjen består av en man och kvinna, en 11årig dotter på heltid och 8årig son varannan vecka. Familjen har hund. En placering i denna familj innebär ett behandlingsuppdrag med samtal, motivationsarbete, praktik, arbete, skuldsanering och stöd till självständighet.

Familj i Östhammar                                                                                    Missbruk- kriminalitet- psykisk ohälsa
En yngre och trygg familj med kompetens inom terapi och behandling, kunskap om psykisk ohälsa och missbruk. Familjen har hemmavarande barn 6 och 12år (12åringarna är varannan vecka). Familjen har katt. Bostaden är modern, avskilt belägen i en lugn lantlig miljö nära vatten. Familjen är tillgänglig och kan anpassa sig efter placerade barns behov. Familjen har ett aktivt friluftsliv, båt- och föreningsliv.

 

Familj i Uppsala/Sävja

Kriminalitet- psykisk ohälsa

En resursstark svensk/somalisk familj med stor omsorgsförmåga. Familjen har 3 biologiska hemmaboende barn (10, 14, 17) samt en placerad pojke 14år. Familjen bor i ett radhus beläget i lugnt område utanför Uppsala centrum. Bostaden ligger nära kommunikationer, skola, centrum och vårdcentral. Familjen har inga husdjur. Paret har ett engagerat låg-affektivt sätt, som jour- och familjehem ger de aldrig upp. Familjens stora tålamod och genuina engagemang varit avgörande för deras nuvarande placering.

                                                                                           

Familj i Enköping

Missbruk- kriminalitet- psykisk ohälsa

En mycket erfaren, stabil och inkännande familj boende på gård utanför Enköping. Familjen är resursstark, orädd och empatisk med erfarenhet av barn och unga med svår psykisk ohälsa, missbruk, HBTQ och kriminalitet. Inga hemmavarande barn. Familjen har hundar, hästar och katter. Familjen lämpar sig mycket väl för behandlings- och utredningsplaceringar.

Familj i Järna

Trygg och stabilt par i 50års åldern. Paret driver eget företag (trägårdsläggning/design) hemifrån. Familjen bor i ett lugnt område nära kommunikationer, 5-10 min med bil/buss till centrum, skola och vårdcentral. Familjen har erfarenhet av neuropsykiatri. Paret har stor livserfarenhet och har en genuin och sammansvetsad relation, de har båda ett konstruktivt och låg affektivt förhållningsätt. Ett hemmavarande biologiskt barn, en pojke 16år. Familjen har två katter.


Familj i Stockholm/Helenelund
Gift par i 40års åldern med 1 hemmaboende barn (-04) samt 3 vuxna utflugna barn. Familjen har erfarenhet av att ta emot ungdomar samt mamma/barn placering (bredvid-boende). Pappan är It-konsult och mamman hemma på heltid. Kvinnan som ursprungligen är ifrån Tanzania (25 år i Sverige) brinner för att hjälpa utsatta kvinnor och flickor. Bostaden ligger centralt i Helenelund.

 

Familj i Knivsta

Familj med gott om engagemang, tid och erfarenhet ute på landet i närhet till Uppsala stad. Familjen består av mamma och pappa och 2 barn (6 och 8 år). Familjen har en varm och tydlig struktur. Familjen har hund, kanin och höns på tomten. Familjen är kreativ och aktiv, paret är 38 och 40år.

 

Familj i Stockholm / Lidingö

Möjlighet till mamma/barn eller utslussning i anslutande lgh.

Familjen består av en ensamstående kvinna med mängder av erfarenhet, värme och tålamod. Kvinnan har tagit emot barn och unga i sitt hem under lång tid, många av barnen har haft psykisk ohälsa. Bostaden är en stor lägenhet på Lidingö nära skola, kommunikationer och centrum. Kvinnan tar emot ett barn i sin

familj/hem i taget och hon uppskattar längre placeringar då hon önskar följa barnet, gärna även efter att placeringen avslutats. För mamma/barn eller utslussningsplaceringar så har kvinnan en lägenhet ansluten ifrån sin (1rok) med en egen ingång om så önskas.

 

Familj i Enköping/Tjusåker

Gärna mindre barn och spädbarn

En stabil, varm familj med lång erfarenhet som Jour- och familjehem. Familjen bor på en stor gård utanför Enköping. Parets biologiska barn är vuxna och utflyttade. Paret har 2 barn hemmaboende barn, de är tidigare familjehemsplacerade barn som nu vårdnads-överflyttade och ingår i familjen. Paret har goda erfarenheter och minnen av att ta emot mindre barn och spädbarn vilket de gärna gör igen. I familjen finns en hemmavarande vuxen.

 

Familj i Gnesta

Ensamstående sjuksköterska med 11 års erfarenhet av jour- och familjehemsvård. Kvinnan bor i ett villaområde med närhet till kommunikationer. Har 11 års erfarenhet och har tidigare varit kontrakterad mot Flens kommun. Kvinnan är omsorgsfull och strukturerad, hon har idag placerade barn som bott i familjen längre tid.

Familj i Vällingby

En familj med västafrikanskt ursprung som med stort hjärta och mycket engagemang tagit emot barn med varierande problematik. Mannen kom till Sverige under 80-talet och har mångårig

yrkeserfarenhet av att stötta barn, unga och vuxna i utsatta situationer. Kvinnan har erfarenhet av barnomsorg ifrån hemlandet. Paret har en son på 1,5 år. Paret talar svenska, engelska och wolof.

Familj i Valla/Katrineholm

Familj med 25år erfarenhet av barn och unga med svår autistisk- neuropsykiatrisk problematik. Familjen består av en mamma och pappa med vuxna utflugna barn. Familjen bor i ett mindre samhälle (Valla) nära kommunikationer, skolor och centrum. Familjen är kunnig, modig, uthållig och kreativ. Djurfritt.

 

Familj i Stockholm / Tyresö

Familj med kunskap och erfarenhet av att ta emot och bemöta barn med trauma och anti-socialt beteende. Familjen består av en mamma, pappa och 2 biologiska barn (hemmavarande). Familjen är engagerad, strukturerad och aktiv med båtliv och familjeaktiviteter. Bostaden (220kvm) är belägen i ett villaområde nära kommunikationer. En hemmavarande förälder.

 

Familj i Älvkarleby 

Missbruk- kriminalitet- psykisk ohälsa
Familjen har erfarenhet av behandling och stöd av ungdomar med psykisk ohälsa och missbruk. Pappan har yrkeserfarenhet ifrån HVB. Familjen bor i litet samhälle med ett yngre biologiskt barn. Familjen är varm, välstrukturerad och aktiv.

 

Familj i Harbo
Ung familj med tre biologiska barn var av yngsta är en pojke 10år. Familjen bor på en stor och fin gård, de är aktiva inom idrott och djurhållning. Det är en varm, klok och resursstark familj som gärna vill dela med sig av sitt liv till ett barn som behöver en familj. Familjen har inte tagit emot placering tidigare men har erfarenhet av familjehemsvård genom släkt och familj samt mycket goda kunskaper om barns behov i kris.

bottom of page